Verslag COAL E2 - Den Bommel E2 27 september 2015 Terug

COAL E2 -VVDB E2, zaterdag 26-9-2015.
Voor de 2e week op rij, speelden we uit tegen een koploper. Nadat vorige week Binnenmaas verslagen was, moesten we nu naar het Rotterdamse COAL, wat al zijn 4 wedstrijden gewonnen had tot nu toe. Net als VVDB trouwens, die ook de eerste 4 potten wonnen. Een echte kraker dus ! We speelden weer op kunstgras en de zon kwam al lekker door.
Tony droeg vandaag de aanvoerdersband en om 11.30 uur trapten we af. Én hoe !!! direct vanaf de aftrap dribbelde Collin vrolijk door COAL’s defensie en knalde hij de 0-1 erin. Voordat COAL het doorhad dat we nu echt begonnen waren lag de 0-2 erin toen Jadyn goed diep werd gestuurd. Ze stuitte eerst nog op de keeper, maar de rebound kon ze simpel binnen tikken. Zo stond er exact 1 minuut op het scorebord, maar was het al 0-2 voor Den Bommel, heerlijk ! Alle tactieken van COAL konden in de prullenbak en ze moesten vol aan de bak tegen de ontketende Bommelaars. Zo schoot ook Mendy hard op de goal, maar de keeper kon nu wel redden. Nadat er een veel te harde overtreding op Mendy was gemaakt leek DB even te schrikken. COAL ging vol in de aanval en het werd een kwartiertje billen nijpen. Ze kregen in dit kwartier vele corners die telkens door Tim of zn verdedigers Roy, Kim en Tony kon worden weggewerkt. Ook de meiden op het middenveld, Jadyn en Mendy en zelfs spits Collin moest helpen verdedigen. Roan was inmiddels ingevallen en hij ging gelijk prima mee ballen en hij veroverde menige bal.
Tim pakte een paar goede ballen achter elkaar met handen, voeten en zelfs zijn knieën.
Maar DB “overleefde” dit COAL’s kwartiertje en na 20 minuten tekende Collin voor de 0-3 na een mooie solo. Bijna viel gelijk de 0-4, maar Jadyns schot werd ten koste van een corner gekeerd.
Tim redde keurig toen de spits van COAL op hem afkwam en even later pakte hij ook een schot. Het waren belangrijke reddingen, want in plaats van dat COAL op 1-3 kwam, werd het 0-4 !
Na een mooie verdedigende actie van Tony speelde hij Collin aan die na een dribbeltje scoorde !
Net voor de rust moest Tim weer aan de bak, met zn voet ramde hij de bal net voor de lijn weg en Roy verlengde de bal tot een corner. Die leverde niets op en zo gingen we met een voorsprong van 0-4 rusten ! Wat een weelde, er werd al een polonaise gelopen in de kleedkamer en er schalde Campione, Campione door de gang. Nadat de adrenaline bij allemaal wat gezakt was, konden er nog wat tactische en technische aanwijzingen gegeven worden, zoals bijvoorbeeld de
dooddoener ” we zijn er nog niet hoor !! Maar of die aanwijzingen aankwamen……twijfels…….
De spelers van COAL waren in de rust duidelijk streng toegesproken, want ze vlogen uit de startblokken. DB kwam gelijk onder druk te staan. Eerst werden nog wat aanvallen goed afgeslagen, met name Kim en Roy pakten veel ballen af en verdedigden dan keurig uit. De weelde van de 0-4 leek toch iets te groot, want DB ging met teveel mensen voor de bal lopen en Kim, Roy en Tim stonden er nu te vaak met zn drieën te verdedigen en dit moest een keer fout gaan. Dit gebeurde bij een corner van COAL toen een speler ongehinderd kon binnenschieten. 1-4. COAL ging er weer een beetje in geloven en ze werden luid aangemoedigd vanaf de kant. Maar gelukkig bleef het blij wat kleine speldenprikjes en een paar minuten na de 1-4 maakte Collin met zijn vierde v.d. middag 1-5.
Daarna was het wel gebeurd met de dadendrang van COAL en DB kon meer gaan aanvallen. Zo kreeg Mendy een goede schietkans maar de keeper redde knap. Tim moest ook nog een keer aan de bak en redde goed. Roy verdedigde knap toen er 3 man op hem afkwamen, hij bleef naar de bal kijken en pakte hem af. Kim toonde zich een luis in de pels van COAL want ook zij pakte vele ballen af en ging er dan vandoor richting het COAL doel. Tony was ingevallen voor Collin en hij kreeg al snel een kans maar zijn schot was te zacht. Even later gaf hij een mooi pass op Jadyn, alleen de bal schoot door op het kunstgras. Roan verdedigde 2 x sterk en speelde in naar het middenveld. Daar ging Mendy met de bal aan de haal en ze leek te scoren, maar via de keeper vloog haar schot op de paal. De rebound werd keihard door Jadyn ingeschoten, maar de keeper redde fabuleus. We kregen een corner, die werd door Roan ingeschoten en het leek de 1-6 te worden, maar weer kwam de bal tegen de paal !
Tim redde nogmaals goed met zijn voet op een schot en Tony kreeg voorin nog een goede kans, maar het bleef bij 1-5. Een hele mooie teamprestatie waarbij alle spelers een dik compliment verdienen !

Goals : Jadyn 1x, Collin 4x.

Zaterdag spelen we om 11.00 uur thuis tegen Oude Maas E4. 10.30 uur aanwezig. Tot dan !!!ps. Vanaf nu verkrijgbaar op de Kruus, de enige echte VVDB douchegel !!!
Voor hem en voor haar, voor huid en haar.
Verkrijgbaar achter de bar. Opbrengst is uiteraard voor VVDB !!!