Verslag DRL D4 - Den Bommel D 14 februari 2016 Terug

13-2-2016 DRL D4 - Den Bommel D1 0-10
Vandaag moesten we voetballen in Rotterdam-Zuid tegen DRL. Een onbekende tegenstander voor ons. Ze staan onderaan met 0 punten, maar dat kwam voornamelijk doordat ze vaak niet compleet waren kregen we te horen. Vandaag hadden ze wel 11 man op het veld staan, dus we moesten vol aan de bak. Het was koud en het veld was ook verre van ideaal, we hadden daarom waarschijnlijk last van opstartproblemen. Het eerste kwartier kwamen we niet in ons spel, veel balverlies en slordig samenspel. Luca vond het welletjes en als een echte aanvoerder voerde hij wat omzettingen in het elftal door. Daniek ging laatste man en Luca ging zelf op het middenveld spelen. Het was dan ook Luca die de wedstrijd openbrak. Stefan legde een balletje terug op Nick en zijn voorzet werd binnengekopt door Luca. Dit werkte zoals wel vaker bij ons bevrijdend, want nu kon de voetbalshow beginnen. Joël en Jari begonnen nu lekker te combineren aan de linkse kant en aan de rechtse kant was het vooral Nick die zich liet gelden. Stefan werd ingebracht en meteen weggestuurd en op snelheid klopte hij de verdediging van DRL. Zijn schot was onhoudbaar voor de goede keeper van DRL 0-2. Uit een corner viel de 0-3, het was Nick die hem met een mooie traptechniek binnenschoot bij de tweede paal! Bij DRL zakte de moed al in de schoenen en toen er nog een speler geblesseerd uitviel moesten ze ook nog eens met 10 man verder. Bij ons werd er daardoor steeds makkelijker de vrije man gevonden. Keeper Ryan had weinig te doen, want de verdediging nu onder leiding van Daniek stond als een huis. De meiden Mickey, Sophie en Roos hadden alles onder controle zodat Daniek zelfs af en toe mee naar voren kon. Vlak voor rust viel de 0-4. De mooiste aanval van de eerste helft, een aanval over 4 schijven die afgerond werd door bevelvoerder Luca.
In de rust afgesproken dat we moesten blijven voetballen en vooral de vrije man te zoeken. Dit deden jullie opvallend goed vandaag. Jullie gunde elkaar de bal en er werd tot aan het laatste fluitsignaal goed overgespeeld. Nadat de professionele scheidsrechter onze grensrechter Chris nog wat tips had gegeven begonnen we aan de tweede helft. Er werd meteen weer een mooie aanval opgezet en Luca maakte zijn hattrick compleet 0-5. Jullie bleven goed tikken, het leek af en toe wel het tikkie-takkie van Barcelona. Stefan was ook op dreef vandaag, na weer een mooie aanval maakte hij het koelbloedig af 0-6. Stefan werd weer weggestuurd en legde hem dit keer keurig af op Nick 0-7. Carmen was ook dicht bij een doelpunt toen er weer een mooie voorzet kwam van links alleen 0-8 werd het nog niet. Maar dit duurde niet lang, want weer was het Stefan die de afvallende bal bij een corner voor zijn rekening nam 0-8. Kort hierna 0-9, een schot van Stefan. Zijn vierde goal van vandaag! We hadden nog een minuut of vijf om de tiende te maken, maar de voorhoede had last om te bepalen wie hem moest maken. We bleven namelijk vlak voor de keeper nog 2 of 3 keer overspelen naar elkaar. Mooi om te zien dat jullie niet zelfzuchtig waren en elkaar de bal gunde. Jorgen was daar vandaag het ultieme voorbeeld van, niet gescoord maar toch zeker een assist of zeven. Klasse!!! Toch kwam de 0-10 er, na wederom een mooie combinatie schoot Lukas hem onhoudbaar in het doel.
Zo is het doelsaldo weer lekker opgekrikt, maar belangrijker nog de volle winst mee terug naar Den Bommel. Zo blijven we meedoen om de bovenste plaatsen, nu maar eens kijken of volgende week deze lijn kunnen doortrekken. We spelen uit bij Botlek al om 8.30, dus vroeg uit de veren! De week erop de kraker thuis tegen Smitshoek. Reden genoeg om deze week weer lekker fanatiek te trainen!